Disney Biografi


Disney er ei tispe, en langhåret Chihuahua. Hun kom til verden 16 Juni 2010, og vi fikk hun da hun var litt over 9 uker gammel i August 2010. Planen var vell egentlig ikke at vi skulle ha noe dyr med det første, men.. Vi passet Chihuahuan til ei venninne av meg. Hun var på besøk i en uke i August. Jeg falt jo helt pladask, og begynte og titte litt på nettet. Er jo lov til å se sant?
Så kom vi over bilde av Disney, bilde øverst til venstre.. og tenkte bare "aww". Jeg var helt forelsket, jeg SKULLE ha hun. Hun var bosatt oppe i Finsnes, og det var jo ett stykke unna. Så planen var å spørre moren til Marcus om hun kunne hente hun og ta hun med neddover hit, men så skulle sønn til eieren ned på Oslo visit. Så vi hentet hun i Oslo i stede. 16 000kr fattigere, men verdens herligste chihuahua rikere. Det sies at kjærlighet ikke kan kjøpes, men det kan det faktisk. 

Jeg husker første gang vi tok hun opp av baggen og hilste på hun, hun var jo SÅ skjønn.. og liten! Hun veide vell i underkant av en kilo. I begynnelsen nektet hun å gå i bånd. Så vi kjøpte ett sånt bånd som du fester rundt magen, men ente jo opp med at vi dro hun side lengst. Liten og sta med masse personlighet. Moren til Marcus, kjøpte ett bånd til henne som hun likte litt bedre, og det tok ikke lang tid før hun gikk i bånd.

Vi begynte også med litt mental trening på hun ganske tidlig, og det tror jeg er veldig viktig. Jeg har jo aldri hatt noe hund før, men jeg behandlet henne som om hun var ett lite barn, samtidig som hun såklart skulle få være en hund, men hun skulle ikke bli noe nervøs chihuahua som skjelver av ingenting og som bjeffer av alt mulig.
Disney lager kun lyder om hun er veldig sinna, eller leker, men vi trenger bare og hysje en gang så er hun stille. Hun er flink til å sitte når du ber om det, også er hun flink til og gå på to bein.

Søte lille Disney jenta mi.Så skulle vi finne navn. Det var ikke bare lett. Før vi fikk hun var vi innom navn som Escada, men det var så hardt.. + at det hørtes jo ut som skada. Så var det mange som kom med forslag, som feks Chanel, og det er jo ett fint navn det, men kjipt å rope på hun da, så kommer det 100 bikjer løpende mot det. Syns det er i overkant mange som heter det! Så tenkte vi på Enya, og det var jo fin klang det.. men så plutselig kom Disney opp i hodet mitt, og jeg ropte ut Disney, og vi ble begge enige, eller egentlig alle tre^^.Maten vi bruker er Chihuahua maten fra Royal Canin, denne er vi veldig fornøyd med, og hun har en fantastisk fin pels, som hun får masse skryt av. Vi begynte med valpeforet for Chihuahua, men nå sist måtte vi kjøpe den vanlige, siden hun har blitt så stor jente ;). Vi pleier ikke å gi hun noe mat om hun tigger når vi sitter og spiser, med mindre det er feks gulrot, det er hun faktisk veldig glad i. Om hun tigger ellers, og ikke får lov til å få noe så sier vi Nei, og da får hun ikke. Viktig og ikke gi seg da, om hun skulle fortsette å tigge.
Noen ganger når vi er på besøk hos noen så hender det at de gir hun om hun tigger, men dette syns jeg ikke noe om i det hele tatt. Det er ikke alt hun skal ha i seg heller. Hun veier jo trossalt bare 1,9kg, så den lille kroppen tåler jo ikke all verden. Uansett syns jeg man alltid skal høre med eieren først!Disney har forresten fått seg en egen facebook side, som du gjerne må besøke om du vil ;)


 2 kommentarer

03.apr.2011 kl.22:55

Såå søt

Therese

05.apr.2011 kl.02:45

Veldig enig i at hvis man er på besøk, så burde man høre med eierne først om man kan gi hunden noe. Høres ut som om dere har full kontroll og Disney. Og så nydelig da! :)

Skriv en ny kommentar

itype

itype

24, Drammen

Mitt navn er Leyla. Jeg er bosatt på Åssiden i Drammen, som også er min hjemby. 30 April 2011 kom prinsessa mi til verden, som har fått navnet Natalie Jeanne ♥

Kategorier

Arkiv

hits