Tannløs pga Piercing!

I dag var jeg hos tannlegen, noe jeg faktisk gledet meg til. Har jo ikke hatt noe hull før, men så hadde jeg ikke hvert på noe kontroll siden jeg var 18-19, så tenkte det var greit med en sjekk. I det siste har det kjentes ut som den ene nederste fortanna har hvert litt løs, + at det har kommet litt sånn betennelsesveske ut av tannkjøttet bak fortenna (nede). Så viser det seg.. At jeg har fått en tannkjøttsykdom, som hun aldri hadde sett på noen så unge. En gang så hadde hun sett det på ei som var 30år, som hadde fått det i følge av piercing. Hun sa det at jeg mest sannsynlig vil miste de to nederste fortenna. Den ene tanna har til og med begynt å vokse seg litt "skeiv", + at jeg har fått litt mellomrom mellom de nederste fortenna. Sånn på tannkjøttet og sånt så er ikke dette noe som har syntes for oss som ikke har peiling.

Så var spørsmålet om hvorfor dette har rammet meg? Og det har seg sånn at det er pga piercingen i tunga. Tenna mine var ellers sterke og fine, men piercingen har rett og slett knust det benet som tenna er festa i bak der (rota på tanna). Så nå er det ikke noe feste der lenger, så har det gått for lang tid til at det kan reddes, med mindre han spesialisten jeg skal til har ett vidundermiddel.

Er det ikke rart at man ikke får slik informasjon når man tar piercing? En ting er når folk sier "Pass på tenna dine" og ja det har jeg gjort. Og jeg har ikke hvert av de som har leka med piercingen på tenna. Så dette kommer av og bare det og ha den der!

Du kan jo tro det var kult og få den slengt i trynet, at jeg mest sannsynlig mister to av fortenna. Jeg har aldri hatt noen problemer med tenna mine, og har egentlig bare hvert fornøyd. Og nå kan jeg  ikke tygge på de. Så ikke noe eple og gulrot på meg fremover :( Ikke nok med det, men dette kommer jo til og koste meg en FORMUE!! Hadde jeg visst at dette kunne skjedd, så hadde jeg for all del ikke tatt den.. aff :(

 

Så da bare advarer jeg alle som har hatt planer om å ta det, eller som har piercing i tunga om å ta den ut!Bildet er lånt av google.no

41 kommentarer

thessiien

18.mar.2011 kl.13:00

Uff, skikkelig kjiipt!

Hadde lyst å ta før, men så tenkte jeg på alle tingene som kunne skje, så da tørde jeg ikke lenger :P

Nina`s univers

18.mar.2011 kl.13:03

KANSKJE FORDI PIERCING IKKE HAR VÆRT VANLIG I SÅ MANGE ÅR. (MANGE NOK KANSKJE?) Slik at man ikke kjenner ettervirkningene godt nok.

Glad jeg tok ut min etter et år:)

ISAU - Iselin & Aurora

18.mar.2011 kl.13:03

Skikkelig kjiip! jeg har lyst på piercing, men den skal jeg ha i navelen og IKKE i tonga..

Lene

18.mar.2011 kl.13:06

Uff, så fælt a, ja, tenner er jo knalldyrt, håpe han spesialisten kan hjelpe deg da, triste saker... tenner er gull verdt:-) Vet om flere som har skallet av tenna osv m piercing, så det er nok ikke bare bare å ha en i tunga, da bør den nok være i plast iallefall:) Lykke til Leyla, klem

Ida Steffensen

18.mar.2011 kl.13:06

Oi shit :S Håper virkelig de klarer å ordne det. Krysser fingrene for deg!

janne

18.mar.2011 kl.13:07

Jeg har hørt at man ikke skal ha pircing i tunga mer enn 3 år pga fare for skader på tennene. Men har aldri hørt om noen det faktisk har skjedd for.. Huff, er skikkelig sure penger. Og tannproteser er SVINDYRT! :/

Leyla

18.mar.2011 kl.13:09

Ja, den har hvert i plast, men det er ikke selve tenna som har blitt ødelagte, det er der de er festa.

Disa

18.mar.2011 kl.13:11

Uff den var kjip :-( Hatt min tunge piercing i snart 11 år og har heldigvis (bank i bordet) ikke fått noen problemer med tenna pga den.

Håper de får gjort noe for deg da?

Blondie Fortenk :)

18.mar.2011 kl.13:12

Herregud! Det er jo grusomt! Føler med deg :/

Hanne Young

18.mar.2011 kl.13:18

Jeg har nå hatt piercing i tunga i 4 år og aldri hatt noen problemer.. Var hos tannlegen nå for en uke siden og jeg hadde helt fine tenner uten hull bare litt tannsten:)

The Second Coming

18.mar.2011 kl.13:20

Oi, noe så kjedelig. Sure penger. Glad jeg ikke liker tungepiercinger =P

sara=)

18.mar.2011 kl.13:21

kan du blogge eller

itype

18.mar.2011 kl.13:22

disar: Jeg har ikke hatt noe problemer med tenna pga den jeg heller.. de var sterke og fine de, men hjelper jo ikke så mye når de ikke har så mye og holde seg fast i..

itype

18.mar.2011 kl.13:23

Hanne Young: Samme her Hanne :) Det er ikke tenna som var problemet her. Har aldri hatt ett hull jeg heller!

stoormy

18.mar.2011 kl.13:23

Shit! Begynner å tenke litt nå jaa :S Ene fortanna mi har kjennes litt løs ut, men jeg "leker" ikke med piercingen min... Men igjen så har ikke tannlegen sagt noe heller :/

Maria !

18.mar.2011 kl.13:23

jeg leste en gang om en dame som hadde hull i tungen, hun fikk betennelse å tungen hovnet opp å hun ble kvelt pga det

itype

18.mar.2011 kl.13:23

The Second Coming: Ja, nå kommer jeg bare til og tenke på det som ekkelt når jeg ser det.

kimbob

18.mar.2011 kl.13:24

Mine tenner ble også litt ødelagt av tunge piercing, men det var mye min skyld. For jeg gikk og gnagde på stangen og det resulterte i at et par av hjørnetennene ble slitt ned en del. Tok ut piercingen mye fordi jeg gikk og gnagde på den hele tiden :)

silje

18.mar.2011 kl.13:26

ta gjerne en titt på min matblogg om du vil ;)

ha en flott helg :)

silje^^

itype

18.mar.2011 kl.13:28

stoormy: Nei, lekte ikke med den jeg heller.. Og tenna mine var helt fine.. Det er det beinet det er festa i som er blitt ødelagt, og dette er ikke noe som syntes for oss som ikke har peiling =).

Kriztella

18.mar.2011 kl.13:46

Mange sier "jeg har hatt tungepiercing så og så lenge, og aldri hatt problemer" - vel mange av problemene man kan få ved tungepiercing er jo SENVIRKNINGER. Selv om man ikke har problemer NÅ, så kan det ligge noe på lur som viser seg senere ... Sånn som her.. Leyla hadde jo sikkert ingen problemer før hun heller, fine tenner og alt det der - men nå får hun høre at hun kanskje mister to tenner pga piercingen.

Er piercingen virkelig verdt det? Risikoen, altså..

Har selv hatt piercing i tunga, men har tatt den ut for en stund siden - tror nesten det er over halvåret siden. Hullet har enda ikke grodd, men tror ikke jeg kommer til å sette den i igjen. Har liksom ikke noe behov for den :p

DeepWhole

18.mar.2011 kl.13:53

Åh, jeg elsker headeren din :( den er så fiiiin

Merethe

18.mar.2011 kl.13:54

Oi, såpass. Trodde ikke tungepiercing kunne gå utover tennene! Du får ha lykke til.

itype

18.mar.2011 kl.14:01

Kriztella: TUSEN TAKK!!! Virka som at du var den eneste som faktisk forstod innlegget her. Det er nettopp det det kommer av, senvirkninger!! Godt jeg kan blogge for noen ;) haha..

bella89

18.mar.2011 kl.14:03

Jeg hadde piercing i leppa, og den holdt på å ødelegge mine tenner nede, da den gnagde på tannkjøtte. Men nå skal det også sies at jeg "lekte" mye med pircingen min. Jeg tok den ut i grevens tid. Tannlegen min sa at om jeg hadde hatt den noen få måneder til, så hadde jeg mista to tenner. Piercing i munn, eller rundt munnen, er ikke å annbefale!

Niina

18.mar.2011 kl.14:18

Oi, det er en jævlig kjip beskjed å få. Hadde nok tatt ut den så fort som mulig for å ikke gjøre vondt verre hvertfall.. Hørt det flere ganger at det kan skje om man har piercing i tunga, og de som tar disse vil jo ikke informere om sånt da de kan miste penger. Håper det ordner seg for deg.. Heldigvis kan man sette inn nye tenner om du blir såpass uheldig og mister de.

stoormy

18.mar.2011 kl.15:02

Blir helt nærvøs jeg nå!

Kanskje jeg skal ta meg en tur til tannlegen selv om jeg ikke liker det..

itype

18.mar.2011 kl.15:04

stoormy: Det er ikke så dumt. Jeg følte at jeg ikke hadde noe problemer med det. Jeg tok ut piercingen for 2-3 uker siden.. Og når jeg kjente at tanna var litt løs så trodde jeg det kom av etterelanna med graviditeten.

Monica - Mamma til Ask Leonard!

18.mar.2011 kl.15:14

Har hatt piercing nederst i leppa, og jeg fikk beskjed om å ta den ut av både tannlege og reguleringstannlege. For å si det sånn - jeg er glad jeg bestemte meg for å ta den ut! :)

Gjør det vondt i tennene, eller har du bare lagt merke til det?

itype

18.mar.2011 kl.15:21

Monica: Gjør ikke vondt, og jeg har ikke lagt merke til det, for det er ikke noe som syntes sånn for oss som ikke har peiling.

I have dreams

18.mar.2011 kl.15:39

huff, synes virkelig ikke du fortjente dette Leyla, jeg fikk helt vondt da jeg leste dette. men heldigvis hvis jeg har forstått det rett, så er det kun de to tennene det er snakk om og om du skulle miste dem så kan de erstattes, håper dette ordner seg for deg og at du ikke får noen flere problemer.

det er så mye rart som dukker opp av sykdom og komplikasjoner, man kan visst bli syk av for mye amalgan i munnen også, man kan få kvikksølvforgiftning var noe jeg leste.

håper folk faktisk følger rådet ditt og tar den piercingen utav tunga.

Therese

18.mar.2011 kl.15:48

Shiiit... Der gikk hvertfall alle planene jeg hadde om det i vasken. Så takk for at du sier ifra! :) Men uansett er det utrolig kjipt for deg da! *trøsteklem* :(

Nina

18.mar.2011 kl.16:21

jeg har piercing i tunga, tok for snart tre uker siden, og elsker den. håper ikke dette skjer med meg, men det skremmer meg ikke nok til at jeg tar ut piercingen fordetom :)

itype

18.mar.2011 kl.16:31

Nina: Nei, det er jo det samme for meg om du blir tannløs :) Men da har jeg i hvertfall gjort mitt og advart folk=)

itype

18.mar.2011 kl.16:32

Therese: Ja, kommer bare til og se på piercing i tunga som ekkelt nå =/

itype

18.mar.2011 kl.16:33

I have dreams...: Nei, tusen takk :)!! ikke så lett og fordøye det hele.. Høygravid også er jeg som en hormonbombe om dagen ;P

Nina

18.mar.2011 kl.16:39

jeg blir ikke tannløs jeg ^^

CamByKine

18.mar.2011 kl.17:20

Æsj så trist :( Men èn ting, min mormor fikk en tannsykdom når hun gikk gravid med min mor. Det kan jo kanskje ligge noe i det? Sånn bare et tips :)

Jeg hadde piercing i tungen i over 7 år, ingen problemer der. Men fikk ganske tidlig beskjed av studioet at jeg heller burde bruke plastikk. Pga tenner...

itype

18.mar.2011 kl.17:35

CamByKine: ja, det kunne vært det, men dette er nok pga piercingen. Jeg har brukt plastikk, og det er ikke tenna det er noe galt med :)

CamByKine

18.mar.2011 kl.19:37

Det var kjipt da! håper det ordner seg å at det ikke koster deg alt for mye!!

Kriztella

19.mar.2011 kl.00:59

sv// Jeg gav 848,- for babycallen, det var inkludert frakt. Kjøpte den hos dustinhome.no :)

Skriv en ny kommentar

itype

itype

24, Drammen

Mitt navn er Leyla. Jeg er bosatt på Åssiden i Drammen, som også er min hjemby. 30 April 2011 kom prinsessa mi til verden, som har fått navnet Natalie Jeanne ♥

Kategorier

Arkiv

hits