Jeg har bolle(r) i ovnen! Fastelavn!

I dag morges, så kunne jeg nesten ikke gå. Og hadde veldig smerter, men utover dagen ble jeg mye bedre. Jeg dro til mamma en tur (ble kjørt bort vell og merke, men godt og komme seg ut fra leiligheten her også). Når jeg kom ditt så lå hele huset og sov, bortsett fra mamma som var på jobb. Veldig koselig å være på besøk! Så jeg og Disney lånte macen til Tina, for å slå ihjel litt tid. Etter og ha hvert der litt så dro jeg hjem igjen.. Og stelte meg på kjøkkenet. Jeg lagde to forskjellige middager, og boller/fastelavnsboller og skolebrød. Har ikke tilbringt så mye tid på kjøkkenet før tror jeg.. ! Var i hvertfall godt å gjøre noe, og godt å ha noe og kunne gjøre hjemme, for da kan jeg bare kjøre det i mitt tempo :) men ja, skal si jeg følte meg som en ordentlig husmor når jeg sitter her med mel på klea!Så her har vi bolla. Med Bringebærsyltetøy, vaniljekrem (blandet med pisket krem) og med melis på toppen.


Vet du hvorfor vi feirer fastelavn? Min gode venn google.no hjalp meg med å finne svaret. Så derfor låner jeg dette utraget fra aktivioslo.no:

Fastelavn
? det norske svaret på karneval

Fastelavn har røtter til middelalderen. Ordet kommer fra tysk Fasten-aben og betyr kvelden før fasten. Likevel er ikke fastelavn en eneste kveld, men egentlig tre dager. Fastelavn begynner med fastelavnssøndag, fortsetter med blåmandag, deretter med feitetirsdag. Feite tirsdag er også kjent som Fat Tuesday, og ikke minst som Mardi Gras. Feittirsdag er den siste dagen med fest før askeonsdag som er innledningen til den førti dager lange fasten.


6 kommentarer

Yasemin.

05.mar.2011 kl.21:14

nnnam :D skal lage boller i morgen! wopii.

itype

05.mar.2011 kl.21:20

Yasemin.: Godt med boller i blant ;)

Annki - Personlig fotoblogg

05.mar.2011 kl.21:24

Nam den såg go ud, men tåle verken mel, krem ellår syltetøy..(Lengre) *Sukk*

itype

05.mar.2011 kl.21:37

Annki: Jeg tåler egentlig bare syltetøyet av det her.. hehe! Men sånn er det.. Og nå har jeg tenkt på å bake de her lenge ^^. Etter fødselen er det full skjerpings tho, da skal jeg tilbake på dietten min, og kun spise det jeg tåler :) Og ikke minst ned i vekt :D Så da kan jeg blogge om sunne oppskrifter, sånne ting du kan spise også :)

Hammelow-Berg

05.mar.2011 kl.22:48

gleder meg til imorgen!! =)

Kriztella

06.mar.2011 kl.01:15

jeg har også bakt fastelavnsboller i dag :D Nam nam :D

Skriv en ny kommentar

itype

itype

24, Drammen

Mitt navn er Leyla. Jeg er bosatt på Åssiden i Drammen, som også er min hjemby. 30 April 2011 kom prinsessa mi til verden, som har fått navnet Natalie Jeanne ♥

Kategorier

Arkiv

hits