Fødselsangst..!

Aff.. Noen ganger, sånn som akkurat nå så kommer fødselsangsten og tar meg. Jeg kjenner jeg blir skikkelig svimmel. Du vet når du får kynnere, det føles sånn.. bare at det er i hele kroppen (inkludert hodet).

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er sånn at jeg heller vil ta keisersnitt, men da føler jeg at jeg "feiger ut", + at jeg har lyst til å komme meg kjappest mulig etter fødselen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.
Og om jeg nevner det til noen så får jeg bare høre "Neida, detta går så bra så", eller som legen min sa "Neida, du tåler jo litt smerte;)". Vell, jeg prøver ikke å være morsom når jeg tar opp dette, jeg vil bare bli tatt seriøst. Nå er det ca 2 måneder igjen. Og jeg syntes ukene går veldig fort. Jeg blir helt dårlig av å tenke på det, og klarer ikke å se så veldig mye lenger frem enn det.


Folk har fobier og er redd for mye rart. Hos meg har det alltid hvert slanger, og fødsel.  Jeg vil ikke ha det sånn! Jeg har klart å jobbe med mye mentalt, men med dette blir jeg bare skjelven og svimmel.  Og når jeg først havner på sykehuset, da er jeg redd for å få en jordmor som er sur og gammel. Jeg trenger ei som respekterer meg, er ydmyk og kan gi meg forståelse.. affffff.. HJELP :(!

9 kommentarer

By Adina

25.feb.2011 kl.19:18

huff. men det er nok som de sier, det går nok bra.

det blir noe helt annet når du først skal til med det. er bare ventetiden som er jææævlig.

lykke til! <3

Annki

25.feb.2011 kl.19:59

Off fælt at du ska ha d sånn, men hjelpe d ikkje å tenka på at du kan få epudural bedøvelse?

kristine kjetland

25.feb.2011 kl.20:29

Jeg og var livredd for fødselen, og hadde ett par falske alarmer før jeg fødte og ble ene gangen møtt av en gammel sur dame. Den dagen jeg fødte ville jeg absolutt ikke møte på hun, men var hun jeg fikk. Men ble veldig positivt overrasket:) Alle de jordmødrene jeg var borti var veldig hyggelig og forståelsesfulle.

Om du ikke har gjort det allerede så bør du snakke med jordmoren eller legen du går til, kanskje få en time på sykehuset og snakke om frykten din. Det kan nok hjelpe deg mye:)

brokenaron

26.feb.2011 kl.00:05

Vis jeg var deg ville jeg pratet skikkelig med jordmor om dette. Vi er alle redde og usikre for fødsel spesielt oss førstegangs men de følelsene dine burde du få pratet med noen om. Selv prøver jeg og ikke tenke på det, så godt det lar seg gjøre i hvertfall, for tankene sniker seg jo på innimellom. Men da prøver jeg bare å bite i det og tenke at det er mange andre som har gjort det før meg.

Ida

26.feb.2011 kl.11:30

Åh, masse lykke til! Jeg skjønner deg veldig godt, selv om det ikke er et akutt problem for meg akkurat nå, så har jeg også angst for å skulle føde. Jeg tenker at om det hadde vært utålelig, så hadde alle som har født barn flere ganger valgt keisersnitt de neste gangene, og det er jo ikke tilfellet.

PS: Tusen takk, made my day :-D

M A R T I N E ♥

26.feb.2011 kl.16:16

/ tusen takk! :D hehe, det er jo bra da. Bilde er tatt i hammerfest, fra vinduet der jeg bor! :)

linni

26.feb.2011 kl.16:36

SV: Det var kjempegodt. Noe av det bedre jeg har laget! :)

Kriztella

26.feb.2011 kl.17:11

Det er lett for andre å sitte å si "neida, dette går bra!" , men det hjelper jo ikke på redselen.. Det som er viktig tror jeg, er at du snakker med din jordmor om dette. Vær helt ærlig om hvilke tanker og følelser du har omkring fødselen. Det er jo også mulig å skrive brev til fødeavdelingen i forkant, og der kan du også fortelle om redselen din, og de kan ta mer hensyn til det.

Det er ganske vanlig å ha litt fødselsangst, det er jo litt av en "jobb" man skal gjennom da.

hva er det eksakt du er redd for? Smertene? At noe skal gå galt? At du skal få en dårlig jordmor? Sett ord på tankene og følelsene dine omkring dette, og del dem med jordmor.

Lykke til. Og jeg er helt sikker på at du klarer dette fint :)

itype

27.feb.2011 kl.12:05

Kriztella: Tusen takk for fin kommentar <3 Det jeg er redd for er å revne, eller måtte klippes =/. Har helt panikk.. aff.

Skriv en ny kommentar

itype

itype

24, Drammen

Mitt navn er Leyla. Jeg er bosatt på Åssiden i Drammen, som også er min hjemby. 30 April 2011 kom prinsessa mi til verden, som har fått navnet Natalie Jeanne ♥

Kategorier

Arkiv

hits