Svangerskapsuke 22

 


21+2

Mors uke 22 og fosterets uke 20: Unngå alvorlig virus smitte om du kan

Babyen veier nå ca 400 gram og er 25 cm lang. Den har begynt å få hår på hodet, øyebryn og øyevipper. Man tror at Lanugo hårene som dekker kroppen er med på å holde fettlaget på plass frem til noen uker før fødselen.

Nyere forskning viser at virus kan være skadelig for babyen, så hvis du vet at noen er syke som du skal møte så avlys heller enn å utsette dere for smitte. Røde hunder kan være ganske skadelig å få i graviditeten og vannkopper kan være farlig å få mot slutten av graviditeten hvis du har utbrudd når du skal føde. Det finnes også flere typer virus som kraftig influensa som man ikke helt vet effekten av ennå, så har du mulighet for å unngå smitte så gjør det! Meslinger er en annen barnesykdom som kan være skadelig for babyene både inni og utenfor magen.

 

Vaksinasjoner er også noe du bør unngå, snakk i alle fall med den personen som skal gi deg sprøyten før du får den. Levende virus kan være skadelig.

Planlegg heller ikke lange reiser til utland der du ikke vet om hvordan det er med den hygieniske standarden. Vent noen år med de aller mest eksotiske strøkene på kloden, de vil alltid være der og vente på dere:-)

♥ Leyla

Lilypie Pregnancy tickers

 

 

2 kommentarer

Cissi

24.des.2010 kl.14:17

God jul! :)

Annki

24.des.2010 kl.14:35

Ååå så fine magen din har blitt =D

Skriv en ny kommentar

itype

itype

24, Drammen

Mitt navn er Leyla. Jeg er bosatt på Åssiden i Drammen, som også er min hjemby. 30 April 2011 kom prinsessa mi til verden, som har fått navnet Natalie Jeanne ♥

Kategorier

Arkiv

hits